Múltidéző parasztházak testközelben

Csupán néhány kulcsszó: gyönyörű környezet, csend, nyugalom, friss levegő, közvetlen és barátságos emberek, üde ízek, zamatok. Napjainkban egyre többen indulnak útnak, hogy felfedezzék a magyar vidéket és a benne rejlő értékeket. Biztos, hogy az olvasók közül is sokan vágynak arra, hogy a hétvégéken maguk mögött hagyhassák a város zaját. Utazásuk nem pusztán a hagyományos értelemben vett utazás lehet, múltidézés is. Sok vidéki porta nyitotta meg a kapuit az olyan vendégek előtt, akik ízig-vérig szeretnék megismerni a hagyományokat és megtapasztalni a régi falusi életet. Nincs olyan szeglete Magyarországnak, ahol  ne várnák lenyűgöző, százéves parasztházak gyakran korhű, eredeti berendezéssel a pihenni vágyókat. Íme egy kis ízelítő!

Cserépmadár szállás - Velemér

Gyönyörű, műemlék jellegű bútorokkal berendezett százéves parasztház az Árpád-kori freskós templomáról híres Veleméren.

 

A Zsúpfedeles házikó - Szalafő

Az Őrség szívében, a hét halomra épült Szalafőn található ez az eredeti formájában helyreállított parasztház. Az épület, amelyet helyi néprajzi tárgyakkal rendeztek be, a zsúpszalma tetőfedéssel és a fagerenda falakkal a térség építészeti hagyományait követi.

Kishalász Vendégház - Lovas

Balaton-felvidéki stílusban Lovas szőlőhegyén épült ház a Bakony lábánál, a Balatontól mindössze 2 km-re. A vendégház eredeti néprajzi tárgyakkal díszített és berendezett szobákkal várja a vendégeket.

Csuhaj Vendégház - Borsodivánka

Százéves parasztház közel a Tisza-tóhoz és az egri borvidékhez. A házat régi használati tárgyakkal és bútorokkal rendezték be.

Tornácos Parasztház - Tiszaszentimre

Összkomfortosan berendezett, korhű tárgyakkal hangulatossá tett fedett tornácos parasztház.

Birsalma Vendégház - Makraz

A Mátra lábánál régi parasztudvar felújításával kialakított, faragott bútorokkal berendezett vendégház.

Forrás: SzállásKérés.hu